martes, 10 de noviembre de 2009

PRESENTACIÓ


Aquest espai virtual, pretén permetre el seguiment d'una experiència científica relacionada amb les variables que afecten al desenvolupament de les plantes.
Es tracta de plantar a tres recipients sis llavors de llentia en les següent condicions:

Variables independents:
Recipients idèntics
Mateixa quantitat de llum
Mateix tipus i quantitat de substrat
Mateixa temperatura i llum ( estaran al mateix lloc)
Mateixa quantitat d'aigua a l'hora de regar.

Variables dependents:
El primer recipient, estarà dins d'un "hivernacle" casolà amb una substància hidroscòpica que haurà de mantenir la humitat relativa de l'ambient molt baixa.
El segon i el tercer recipients, estaran fora de l'hivernacle, peró el segon el regaré amb aigua de l'aixeta, mentre que el tercer el regaré amb aigua destil·lada.
Es a dir, que les variables dependents seran:
1- la humitat relativa de l'ambient entre el primer i el segon.
2- El tipus d'aigua entre el segon i el tercer.

HIPÒTESI
-Penso que la diferència d'humitat de l'ambient entre la 1 i la 2, provocarà una diferència en el creixement de la planta, de manera que la més humida creixerà més ràpidament i amb un aspecte més frondós. Si no les rego en excés, la planta de l'hivernacle evaporarà l'aigua del substrat més ràpidament per equilibrar una atmosfera seca, i li mancarà aigua respecte a la planta 2.
-Per altra banda, penso que podria haver diferència entre el creixement de les plantes 2 i 3, regades amb aigua potable i destil·lada respectivament, donat que la primera té més sals minerals que la segona.
Jordi Bermúdez Martos

No hay comentarios:

Publicar un comentario